03-2201 7874/ 03-2201 7875 support@psychometric.com.my

Pengenalan

Pengenalan

Apakah Ujian
Psikometrik MyUCAS?

Dibangunkan daripada

Ujian Psikometrik MyUCAS telah dibangunkan daripada ‘Holland Occupational Themes (RIASEC)’oleh John L. Holland juga dikenali sebagai ‘The Holland’s Code’.

Direka khas

Direka khas oleh Hii Education Group dengan kerjasama daripada rakan kongsi pendidikan dan industry, ujian tersebut adalah suatu penilaian secara komprehensif yang menggabungkan ujian kerjaya dan personaliti untuk mengumpul maklumat berkenaan kebolehan seseorang individu bagi membantu menentukan kursus dan jalan perkembangan kerjaya akademik yang paling sesuai.

30 – 45 Minit

Ujian ini mengambil masa lebih kurang 30 – 45 minit, dengan pilihan untuk mendapatkan penjelasan yang terperinci daripada kaunselor-kaunselor profesional.

Pengenalan

Mengapa Ujian
Psikometrik MyUCAS?

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kursus yang sesuai dan patut diambil dengan memadankan profil personaliti anda dengan pilihan kerjaya yang ideal.

Jangan sesekali memilih kursus hanya kerana semua orang mahu, atau disebabkan tekanan dari kawan-kawan atau keluarga.

Berbincang secara langsung dengan personel yang betul untuk mendalami serta memahami kursus-kursus yang ada ditawarkan oleh pelbagai universiti dan kolej, sama ada tempatan atau luar negara.

Dapatkan sesi kouseling secara peribadi dengan kounselor pendidikan yang berpengalaman untuk membincang tentang hal pilihan pembelajaran, kemasukan universiti, pilihan kerjaya dan yang sebagainya.

Untuk membuat keputusan yang lebih baik berkenaan kursus yang dipilih demi masa depan kerjaya anda.

Adakah anda bersedia?

Hubungi kami atau daftar sekarang.

Copyright © 2019 - MyUCAS Sdn. Bhd. (881918-W)

WordPress Image Lightbox Plugin