03-2201 7874/ 03-2201 7875 support@psychometric.com.my

Lembaga Pentadbiran

“Sepanjang 40 tahun kerjaya saya di dalam bidang pengurusan universiti awan dan juga seluruh dunia, saya telah menyaksikan benyak kes berkenaan para pelajar yang telah ditempatkan di program-program pendidikn yang tidak sesuai untuk mereka. Adalah satu keinginan besar dari diri saya untuk mempunyai satu asas yang mampu membela dan menaik taraf tahap profesionalisma kesemua kaunselor pendidikan dan kerjaya di Negara kita. Saya berharap saya akan dapat mewujudkan suatu ekosistem di man khidmat kounseling pendidikan dan kerjaya yang profesional siap tersedia untuk para pelajar dan ibu bapa dari mana-mana latar belakang.”

Tuan Pengerusi

Prof. Emeritus Tan Sri Dato’ Dr.Mohamed Salleh Mohamed Yasin

PSM, DSNS, KMN

“Sejak 16 tahun yang lalu, saya dan pasukan saya telah memberikan perkhidmatan servis dan kaunseling kepada para pelajar di seluruh Malaysia. Sayangnya, lebih daripada 80% pelajar lepasan sekolah menengah tidak tahu bagaimana untuk memilih kerjaya dan kursus pendidikan yang betul. Isu ini masih belum diperbaiki sejak dari 30 tahun yang lalu.”

Pengasas, Hii Education Group

Dato’ Joseph Hii W. S.

“Apabila seseorang tadak dapat melihat masa depannya sendiri, dia tidak tahu dimana dia sedang berdiri! Selama 20 tahun pengalaman dalam bidang kounseling, saya menyedari bahawa pentingnya untuk membantu para pelajar dalam mengenalpasti diri mereka sendiri, seperti memupuk minat mereka untuk melanjutkan pelajaran dan membimbing mereka kearah kerjaya dan gaya hidup yang diidamkan. Kini, saya sangat bersyukur kerana kita telah mempunyai kaedah yang hebat iaitu Ujian Psikometrik MyUCAS yang boleh merealisasikan semua ini.”

Ahli Psikologi & Kounseling Berdaftar

Mr. Benson Lim

“Menurut kaji selidik Kesihatan Mental Kanak-Kanak 2015, kira-kira 63% pelajar sekolah menengah biasanya membuat keputusan berdasarkan pendapat dan pengaruh daripada orang lain. Di sinilah para kounselor memainkan peranan penting untuk menyediakan khidmat nasihat yang tepat dan terkini tentang pendidikan serta pilihan kerjaya untuk para pelajar yang akan tamat pangajian.”

Penyelaras Kursus, Master in Counseling and Psychotherapy,
Australian College of Applied Psychology (ACAP)

Dr. John Meteyard

“Ramai pelajar dan para ibu bapa khususnya, yang kurang peka terhadap permintaan kerjaya dan industry yang terkini. Adalah penting bagi para pelajar untuk mengikuti minat dan keinginan meraka apabila membuat pilihan pelajaran dan kerjaya, yang sejajar dengan perkembangan industri.”

Presiden ‘National Association of Private Educational Institutions’ (NAPEI)

Associate Prof. Elajsolan Mohan

Adakah anda bersedia?

Hubungi kami atau daftar sekarang.

Copyright © 2019 - MyUCAS Sdn. Bhd. (881918-W)

WordPress Image Lightbox Plugin